. .

Naturalesa

Un dels majors tresors del nostre entorn és la naturalesa intacta que ofereix. En particular la platja del càmping, amb els seus set quilòmetres de dunes de sorra, és una de les poques platges de la Península Ibèrica que roman completament verge.

La diversitat i la bellesa del nostre entorn és tan extraordinària que compta amb cinc parcs naturals:

“Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

El Càmping Aquarius es troba directament en el parc natural d‘Aiguamolls, en el qual només es permet l’agricultura i el turisme sostenible.

Cinc quilòmetres al nord del càmping es troba el centre de visitants "El Cortalet". Aquí podrà obtenir informació sobre el parc i aquí comencen interessants camins per rutes naturals que recorren l’impressionant paisatge. Als nombrosos punts d‘avistament poden observar-se de prop estols d’ocells aquàtics, ja que l’àrea és una de les parades de les mils d’aus migratòries que viatgen entre el nord i el sud. Aquí fins i tot pot observar-se tot l’any una gran colònia de cigonyes a les que els agrada tant el lloc que han deixat de migrar i s’han instal·lat a la regió.

Val la pena portar prismàtics.

"Parc Natural de Cap de Creus“ 

La punta nord-est de la Península Ibèrica, el Cap de Creus, en el quual les estribacions dels Pirineus arriben fins al mar Mediterrani, es troba a uns quants quilòmetres al nord del Càmping Aquarius. Es tracta d’una escapada ineludible.

Rep el seu nom de la magnífica església de la Santa Creu al monestir de Sant Pere de Rodes, en el qual també es pot visitar el centre d’informació del parc.

Plena d’extravagants formacions muntanyoses, cales petites i amagades i imponents penya-segats, aquest impressionant paisatge va servir d’inspiració al pintor subrealista Salvador Dalí, qui va passar la major part de la seva vida a Port Lligat, i qui descrivia aquest cap com a "grandiós deliri geològic".

Aquest encantador parc natural compta amb nombrosos camins marcats per a descobrir-lo tot caminant.

„Parc Natural de l’Albera“ 

Amb una escapada a la serra de l‘Albera podrà gaudir d’aquest meravellós paratge natural als peus dels Pirineus que s’extén per la frontera franco-espanyola directament al nord de la plana de l‘Empordà.

No esperi trobar turisme de costa aquí. Els camins encantats conviden a descobrir els pobles romànics, les esglésies i la gent de la regió.

Enlloc més de Catalunya podrà trobar tantes construccions megalítiques (menhirs i dòlmens) com aquí: una prova de que aquest paisatge muntanyós ja estava poblat entre 3500 i 1800 anys abans de Crist.

Tot caminant per la regió és probable veure parelles de senglars creuant el camí o trobar-se les vaques en llibertat de les muntanyes de L' Albera.

A Espolla trobarà una oficina turística d‘aquesta impressionant regió. Val la pena donar un cop d’ull en una escapada.

 

„Parc Natural de les Illes Medes“

A aproximadament un quilòmetre davant la costa, a l’alçada del poble de L’Estartit, es troba una àrea protegida formada per les set illes Medes, que compten amb una increïble fauna i flora submarines, sense punt de comparació en tot el Mediterrani.

En aquest lloc la pesca està prohibida des de 1983, pel que pot observar-se una gran varietat d’espècies marines, tant fent snorkel o submarinisme com a bord d’una barca amb terra de vidre. És una escapada ideal per a tota la família. Els tickets per a la volta en barca es poden reservar directament a la nostra recepció.

Les illes estan deshabitades actualment. No obstant, les barques abandonades recorden el pas de mariners per aquestes illes fa centenars d’anys. A l’Edat Mitjana era un dels amagatalls preferits dels pirates que des d’aquí feien les seves incursions a terra ferma. Per aquest motiu, és possible trobar nombroses granges entre L’Estartit i Torroella de Montgrí amb torres de vigilància (Torre Gran, Torre Begura) i fortificades.

 

„Parc Natural dels Volcans de la Garrotxa“

En darrer lloc, a aproximadament 50 quilòmetres al sud-oest, a la regió de "La Garrotxa" es troba el cinquè parc natural, el "Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa". La regió és, junt amb l‘Eifel (el massís central alemany) i el Camp de Calatrava, una de les àrees volcàniques més importants d’Europa.

Més de 40 volcans i més de 20 colades de lava formen un magnífic paisatge amb una exhuberant vegetació. Aquest original paisatge volcànic es va formar fa prop de 11.000 anys, quan es va produir la darrera erupció. Des de llavors, els volcans estan inactius, tot i que no del tot extingits.

Aquesta zona compta amb nombroses rutes de senderisme i mountainbike.

És imprescindible visitar el volcà “Croscat”, el més jove de la Península Ibèrica. El tall provocat per una pedrera en el con del volcà permet veure els diferents estrats al seu interior.

Al centre del cràter del volcà “Santa Margarida“ es troba una petita capella, una impressionant combinació de cultura i naturalesa imprescindible de visitar.

També resulta curiós el volcà “Montsacopa” al centre d’Olot, coronat per la capella de Sant Francesc.


Explori el magnífic entorn natural d‘aquesta regió!