. .
spanish catalanian german english dutch french
search Facebook  Twitter  Reserves | Contacte  | Nota legal

Història del Càmping Aquarius

L’any 1972 Lothar i Sigrid Rupp, que van emigrar de Stuttgart als anys seixanta, van comprar un càmping construït l’any anterior. Després de canviar-li el nom a Càmping Aquarius en honor a l‘“Era d‘Aquàrius”, les noves instal·lacions van obrir les seves portes el juny del mateix any. La família Rupp ha gestionat el càmping des de fa dues generacions fins a l’actualitat.

1972
2010

Als seus inicis només comptava amb 183 parcel·les de 50 m². Al llarg dels anys, s’ha ampliat en diferentes etapes fins a la seva capacitat actual de 445 parcel·les d’entre 70 m²  i 110 m². L’oferta s’ha anat millorant contínuament i Aquarius és un dels càmpings més importants de la Costa Brava. 

Amb els seus coneixements d’arquitectura, el senyor Lothar Rupp va redissenyar l’entrada per a poder rebre als hostes de la millor manera. Al començament, ell mateix pintava tots els cartells a mà!

Rezeption 1972
Rezeption 1973
Rezeption 2010

Malgrat les nombroses renovacions, encara avui es pot reconèixer aquella primera reforma. La palmera (davant el Seat groc) que es va plantar al costat de l’entrada sobrepassa ja l’alçada de l’edifici i ha estat testimoni del pas del temps...

1972
2010

Les instal·lacions amb les que comptava llavors el càmping eren mínimes i extremadament senzilles. A la fotografia es poden apreciar els banys sense teulada (!). Amb el temps, es van anar construïnt dos edificis sanitaris que, entre d’altres novetats, ofereixen cabines familiars i individuals, instal·lacions per a bebès, aigua calenta gratuïta, etc.

1972

L’edifici principal en el qual només hi havia un senzill restaurant es va renovar i ampliar en diverses fases. 

2010
2010

El resultat és el còmode i útil complex d’instal·lacions i serveis en el qual es troba el restaurant Aquarius amb la seva fantàstica terrassa amb palmeres, un escenari per a festes i espectacles, un ampli supermercat, zona de jocs per als joves, sala de TV amb Internet café i la recent zona de “Take-Away”.

1979
1974
1978

El menú del restaurant, escrit pel mateix senyor Rupp l‘any 1979, era molt apreciat pel seu estil personal, però una cosa no ha canviat: la paella segueix sent el plat estrella.

Durant els primers anys, era normal trobar al senyor Rupp darrere la barra, i tota la família participava en la organització de les barbacoes a l’aire lliure. L’amanida de patates alemanya que preparava la senyora Rupp en grans quantitats era especialment apreciada. 

A l’actualitat, un dels principals actius del càmping és l’excepcional gastronomia del restaurant, de la que poden gaudir els clients. A l’escenari de la terrassa s’ofereixen espectacles per a tots els gustos.

1976
2010

La “Família” que llavors formava el personal del càmping era bastant reduïda. A l’actualitat, a l’estiu hi treballa un equip d’aproximadament 75 persones per a poder garantir la qualitat del  servei i satisfer les expectatives dels clients.

1977
1978
Camins amb sistema de desguàs

No només el servei i els edificis del càmping han patit un profund procés de modernització: també es van perfeccionar més aspectes del terreny del càmping. Les inundacions eren freqüents, ja que es tractava d’un terreny molt pla just a la vora del mar. Per tant, es van elevar totes les parcel·les i es va garantir la inclinació adequada perquè l’aigua pogués evacuar-se immediatament. Es va establir una completa xarxa de desguassos sota els camins que ha demostrat la seva efectivitat en moltes ocasions.

1980
1994
2009

L‘any 1980 es va inaugurar el primer „xiringuito“ amb el nom de “Neptun’s Bar”. L’actual “Marlin Beach Bar” es va construir l’any 1994; una construcció que va augmentar la seva categoria i que és molt apreciat pels clients.

1990
2010

La temporada de 1980 es va contractar al primer animador. El 1990 ja es comptava amb un equip d‘animadors que aquell any va estrenar el “Skippy Club” i el “Playcenter”, des de llavors una referència important per als hostes més petits.

A l’actualitat, el càmping ofereix una gran selecció d’activitats de tot tipus i per a totes les edats.
El 2010 es van afegir diferents “columnes informatives” amb “pantalles tàctils” a les quals es pot consultar el programa setmanal.

1994

El 1994 es va inaugurar el centre de surf “La Wind”. Ja que aquesta platja és perfecta per al windsurf i el kitesurf, aquestes es van convertir en les activitats preferides dels clients de pre- i post-temporada, i van ampliar la llarga llista d’activitats que s’oferien al càmping i a l’entorn.

1994
2010

El mateix any, 1994, la petita botiga es va transformar en un gran supermercat que ara compta amb una extraordinària varietat de productes.

2004
2010

El 2004 es van ampliar els tipus d’allotjament amb la construcció de set mòduls de „mobilhomes“ per a lloguer.
Dissenyats per a garantir la màxima comoditat, cada mòdul està envoltat d’un ampli jardí on els clients poden gaudir d’unes vacances tranquil·les. 

2004
2008
2008

Durant el mateix hivern de 2004 es van establir les exclusives parcel·les „Plus“ amb aigua corrent i desguàs, algunes d’una mida especial i amb accessoris senzills, especialment dissenyades per a les autocaravanes més grans.

2004

A més, el 2004 es va asfaltar la zona d’entrada al càmping, motiu pel qual va ser un hivern especialment actiu pel que es refereix a obres. 

2006

El 2006 va ser l’únic any trist de la història d’Aquarius, ja que es va haver de retirar la zona del càmping que ocupava la platja que fou declarada zona protegida.  

Es va haver de desmuntar les parcel·les preferides de molts clients, fou necessari retirar les infraestructures i les plantes es van traslladar a una zona terra endins, fins i tot les enormes palmeres!

2007

El 2007 es va afegir un servei per al benestar dels clients amb la creació del centre de massatges de la fisioterapeuta Sonja Hertel. El 2010 es va completar el servei amb cosmètica i pedicura.

El 1985 la Generalitat de Catalunya va otorgar al Càmping Aquarius el diploma turístic de la Generalitat de Catalunya.

El 1991 el senyor Lothar Rupp va rebre la  placa al mèrit turístic, i es va jubilar el 1995. El seu fill Markus Rupp va prendre el control del càmping i des de llavors dirigeix el negoci amb el suport de la seva família. 

Des de 1992, el Càmping Aquarius rep cada any la distinció del principal club alemany de l’automòbil “ADAC Camping".

El 1996 es va concedir al Càmping Aquarius el segell de qualitat del govern central de Madrid.
El 1999 el Càmping Aquarius va rebre la distinció d’honor de DCC i des de llavors és recomanat per ACSI.
Des de 2000, el Càmping Aquarius té la categoria d’“Eurotopcamping” otorgada pel club holandès de l’automòbil ANWB.
El 2002 fou escollit “Càmping de l‘any” a nivell europeu pel mateix ANWB.

 

El 2007 Càmping Aquarius va rebre el “premi ADAC al càmping amb els clients més satisfets d’Europa”.

Des de 2008 Aquarius és un dels „càmpings seleccionats“ del club anglès Alan Rogers. I des de 2009, el càmping Aquarius és “càmping de contracte” recomanat pel DCC alemany.

El 2011 el Càmping Aquarius fou guardonat amb el prestigiós premi „al millor servei d’Europa“ pel club anglo-holandès Alan Rogers.

Gràcies als alts estàndards de qualitat i al tracte exquisit als clients, el Càmping Aquarius compta amb una clientela fidel que garantitza un futur prometedor. 

Ja existeixen plans per a l’ampliació de parcel·les, serveis i instal·lacions. La història continua...